Kesätansseihin Somerolle.

Kesän tanssiohjelma Somerolla on ainutlaatuisen tasokasta - Ämyrillä tanssitaan lauantaisin ja torstaisin. Maanmainiot naistentanssit alkavat jälleen heinäkuussa. Esakallio on vuorossa perjantaisin ja keskiviikkoisin.

Somero on vanha tanssipitäjä. Unto Monosen ja Rauli Badding Somerjoen muistoa vaalitaan hartaudella – voisi sanoa, että tämä on suomalaisen tangon sydänaluetta. Vanhoista tanssipaikoista mainittakoon: Kertunsalon saari ja Havuharjun lava.

Esakallion ja Ämyrin lavat ovat ansiokkaasti jatkaneet tätä tanssiperinteen vaalimista. 60- ja 70-luku olivat Esakallion kulta-aikaa. Tuohon aikaan ajoittuu urheilun huippuhetkiä - Pentti Nikula ja seiväshyppyhuuma ja maailmanennätys. Esakallion lava avattiin juhannuksena 1965. Aloitus oli tavattoman vauhdikas, väkeä riitti aivan tuhatmäärin.

Viime vuosina Esakallio on jälleen tullut voimallisesti mukaan tanssikuvioihin ja uskon, että tästäkin kesästä tulee vähintään viime vuoden veroinen - hyvät esiintyjät ja olosuhteet mitä parhaimmat, niin lattian kuin ravintolapalveluidenkin osalta. Salissa on tilaa lähes 2000 tanssijalle ja lisäksi tanssijoiden käytössä on 300-paikkainen A-oikeuksin varustettu terassiravintola. Esakallio sijaitsee aivan Someron keskustan läheisyydessä vehmaan maalaismaiseman ympäröimänä ja osoite on Salontie 40, 31400 Somero. Lisätietoja tanssipaikoista osoitteessa http://www.esakallio.net/ ja http://www.amyri.net/

Elo-syyskuun vaihteessa, 30-31.8, on jälleen paikkakunnan suurien poikien Unto Monosen ja Rauli Somerjoen musiikkitapahtuma – Somero soikoon -tapahtuma. Illan varjoon himmeään -yhdistys on edelleen järjestelyvastaava

Artistit esittävät somerolaisten musiikin legendojen Unto Monosen ja Rauli Badding Somerjoen tuotantoa. Uutuutena on sävellyskilpailu, jäämme jännityksellä odottelemaan upeaa tapahtumaa.

Esakallion perjantai-iltaa vauhdittavat tuttuun tapaan valtakunnan ykkösnimet. Esiintyjäkaartiin kuuluvat Kari Tapio, Reijo Taipale, Janne Tulkki, Tapani Kansa, Tomi Markkola Cahrlies, Tarja Lunnas jne…

Iltapäivätanssit keskiviikkoisin klo 13-17 ja ohjelmasta vastaa Vieno Kekkonen, Aki Hietala, Solistuyhtye Suomi, Ahti Lampi, Harry Nurmi jne …

Vaikka joskus taannoin on sanottu, että tangot ovat menneen ajan musiikkia, uusi kukoistus nosti niin Satumaan kuin muutkin tangot arvoon arvaamattomaan - nyt suomalaisen tangon musiikkina soi hyvin useasti juuri tuo Satumaa. Meille somerolaisille siitä on muotoutunut "kunnallislaulu", joka juhlatilaisuuksissa esitetään suurella tunteella.

Perinteet ovat velvoittavia ja toivon että yleisömenestys on hyvä - joten tansseissa tavataan. Ja ei muuta kuin - o l e valmiina !

 

Lavatanssiseura Monokkaan tanssikurssit 6 perjantaina klo 19.30-21.00. Aloitamme 14.6 otasakkeella lavalattari1, sitten on hidasta valssia, jiveä, polkkaa ja lavalattari2. Somero soikoon -tapahtuman opetuslaji on vielä avoin.

Lavatanssiharrastuksen ylläpitäminen on meidän "sydämen asia" - haluamme, että tuollainen monimuotoinen luovuuden ja tanssin ilon sallima askellus on lavatanssin ydinasia. Pidämme kursseja, joilla tavallinenkin tanssinharrastaja voisi tavoittaa tanssimisen ilon ja joka antaa myös pidemmälle "päässeille" jotakin - ainakin samanhenkisyyden tunteen - ja hauskaa meillä on.

Kuvia:
logo
kartta1
esiintyjat
patsas
untojarauli
esakallio1
esakallio2
esakallio3
esakallio4
esakallio5

Somero 15.5.2002 Ahti Kukkonen Monokas ry