Jäsenkirje 5/2002

 

HEIPPA KAIKILLE

 

Koulut ovat alkaneet ja syksy on kovaa kyytiä tulossa. Ilmoista sitä ei onneksi huomaa ja lämpöä riittää, joskus tuntuu että liikaakin. Toivottavasti olette nauttineet lavatansseista ja muista tapahtumista koko kesän. Toistaiseksi minä kirjoittelen näitä jäsenkirjeitä, koska Eija keskittyy muihin asioihin, kuten hän jo viime kirjeessä kertoi.

Kaipaamme lisää aktiivisia ihmisiä seuran pyörittämiseen, joten jos tunnet voivasi kantaa kortesi kekoon, ota yhteyttä minuun (Kirsi Viitanen 050-5795888). Tehtäviä joissa apu olisi tarpeen on mm nämä jäsenkirjeet, koska minulle tämä kirjallinen puoli "tökkii" vähän enemmän kuin muut asiat. En katsokaas ole mikään tietokone ekspertti, kysykää vaikka Ahdilta. Apua sisällön keräämiseen varmasti löytyy meiltä.

Esitystoimikunta tarvitsee apua esitysten suunnittelussa. Kyllä he esittävät melkein mitä vaan, jos joku kertoo juonen tai on kirjoittanut sen siististi paperille. Parhaimpia ideoita olisi jokin tarina, joka olisi hauska. Musiikin esitystoimikunta sovittaa esitykseen tarvittaessa itse.

Seuralla on kursseja monella taholla ja lisää kysellään koko ajan, mutta ohjaajat ovat vähissä. Ottakaa halukkaat yhteyttä. Ohjaamisen voi opetella joko parinani tai jos olet ohjannut aikaisemmin, kursseja voidaan järjestää lähellä asuinpaikkaasi.

Se siitä ruinaamisesta. Kiitos kaikille, jotka ovat kantaneet

kortensa kekoon seuran asioiden hoidossa. Itselläni on ollut rankka

kevät ja kesä, sisareni sairastumisen johdosta. Siksi olen ollut pois

kuvioista mutta siitä huolimatta asiat ovat toimineet hienosti. Vanha

sananlasku " Ei sota yhtä miestä kaipaa" tuli taas todistetuksi oikeaksi.

On hienoa olla taas remmissä mukana.

Marraskuun 9. pidettävä Unto Monosen muistokilpailu alkaa olla pikkuhiljaa pulkassa. Toimihenkilöitä ilmoittautui riittävästi ja tekijöitä on joka saralle. Te voitte kuitenkin vielä auttaa meitä arpajaispalkintojen keräämisessä, parhaat arpajaispalkinnot siirretään tanssikilpailijoiden lisäpalkinnoiksi. Kirsi Jaukkari vastaanottaa niitä joko Kirkonmäenkoululla tai Kirsin Hiuspalvelu joensuuntie 5. Apua todella tarvitaan arpajaispalkinnoiden keräämisessä. Kenkämyyjänä toimii edelleen Hymyn viihdeklubi ja seuramme jäsenet saavat 5 alennuksen jäsenkorttia näyttämällä. Lajeina Suomalainen tango, Tango tango, Argentiinalainen tango, Tekno tango ja uusi Soft-tango. Lisäksi näemme uusien kykyjen cup finaalin kisoissamme. Soinin Jussi on tietysti paikalla maittavine pöperöineen ja mukana menossa myös monarin kahvio.

 

Ilmoittautuminen kisoihin alkaa klo. 10.00, karsinnat klo. 12.00 ja finaalit klo. 17.30. Yleisötanssit ovat vuorossa klo. 20.00. Tänä vuonna meitä viihdyttää orkesteri, Noiser solistinaan Keijo Maunus. He ovat voittaneet Kullervo Linna palkinnon tänä vuonna. Käykää katsomassa kisoista tarkemmin sivuillamme www.somero.fi/monokas.

Tanssikurssit Esakalliolla ovat melkein päättyneet, olemme vielä kerran mukana tänä kesänä. Somero Soikoon tapahtuma on 30.-31.8.2002 ja siellä lauantai päivänä on Anne Poutasen ja Kari Lahtisen fusku-jive kurssi klo 17-19. Kurssille pääsee lauantai lipun hinnalla. Kummatkin päivät yhdessä maksavat 24, perjantai 13 ja lauantai 15. Perjantaina viihdyttää Antti Huovila& Sata kitaraa ja toisena orkesterina on Petoman. Lauantaina on Saija Varjus & Hamlet sekä toisena Harry Nurmi& Talonmiehet. Kivaa kuunneltavaa ja tanssittavaa musiikkia laulukilpailijoiden lisäksi.

Tietysti esitystoimikunnan porukasta osa on mukana lauantaisessa näytöksessä ja sitähän ei voi mistään hinnasta jättää näkemättä.

Someron kouluilla tapahtuu paljon 7.9. Ala-asteella on harrastepäivä ja Kiiruun koululla muuta ohjelmaa. Olemme mukana esittelemässä seuramme toimintaa Kiiruunkoululla klo 9-13.

SUSEL-asiaa. Jäsenkirjeitä on lähtenyt seuramme toimesta jo kaksi kappaletta, elokuun lopulla lähtenee seuraava. Levin leiri oli viikonloppuna ja jäljellä on vielä kaksi kilpailua SUSEL-cupissa. Ensin Sotkamossa 28.9 ja sitten Mikkelin päätöskilpailu 12.10.

Ohjaajakoulutuksen jatko-osa on Tanhuvaarassa 6-8.9 ja se on tarkoitettu ohjaajakoulutuksen perusosan suorittaneille. Uusi yhteistyökumppanikin on löytynyt ja se on lähellä meitä, Auran nuortentalo. Lisää uusia on tulossa ja tiedotamme, joko sivuillamme tai jäsenkirjeissämme niistä.

Huvitoimikunta järjesti saunaillan sunnuntaina 11.8.2002. Kisatoimikunta ja esitystoimikunta piti palaverin, joten monta asiaa tuli hoidetuksi samalla kertaa. Paikalla meitä oli ennätys määrä ja tunnelma oli mukava. Kiitos teille, joilta saimme hyviä vinkkejä syksyä ajatellen. Huomaatte myöhemmin kirjeessä, että niihin on myös tartuttu. Seuraavat pippalot ovatkin sitten pikkujoulut ja siellä tavataan näissä merkeissä.

Syksyn kurssit alkavat taas Kirkonmäen koululla. Kurssit ovat torstaisin klo 18.00-21.00. Kurssien hinnat ovat jäseniltä 4, ulkopuolisilta 7 ja alle 16 v. 2 . Poikkeuksena on yksi ilta syksyllä, joka on Soft-tangoa ja silloin hinta on 12 jäsenilta ja 14e ulkopuolisilta.

Illat aloitamme vasta-alkajille tarkoitetuilla kursseilla 12.9-26.9. Kurssi on tarkoitettu kaiken ikäisille ja opetus alkaa aivan alkeista. Etenemme ryhmän mukaan ja lajeina on mm valssi, foxi, humppa, jenkka ja fusku. Kurssilla edetään niin pitkälle, kuin ryhmä antaa myöden.

3.10 on vuorossa Soft-tango, joka on yksi kilpailumme lajeista. Silloin siis hintana jäseniltä 12. Opettajina toimii Merja Kimari ja Keijo Ruuskanen. Soft-tango on uusi pehmeiden linjojen tango, jossa käytetään viittä askelta, joka toinen kerta jalka vaihtuu. Lisää opetusta tähän saa T-talolla Turussa la. 12.10 klo 13-16. Hinta sama 12.

10.10 aloittavat "konkarit". Olemme saaneet palautetta opetuksen paikallaan junnauksesta, joten tähän ryhmään kuulutte te joilla on jo tanssitaustaa ja perusasiat hallussa. Numerot perässä kertovat opetuksen tasosta. II lajin perässä tarkoittaa, että perusaskeleisiin ei juuri huomiota enää kiinnitetä. III tarkoittaa esim. jenkkitansseissa kuvioiden lisääntymistä ja suurempaa huomion kiinnittämistä musiikin tulkintaan.

vko

pvm

18.00-19.30

19.30-21.00

41

10.10.2002

lava-jive II

lava-jive III

42

17.10.2002

KOULUN SYYSLOMA

43

24.10.2002

hidas valssi

polkka

44

31.10.2002

kuvio jenkka

hidas valssi II

45

7.11.2002

kilpaparien harjoittelu/ vapaa harjoittelu

ilmainen kaikille jäsenille Kirsi paikalla

46

14.11.2002

kävelyhumppa

masurkka

47

21.11.2002

lava-jive III

lava-jive IV

Syksy menee vapaaotteisten tanssien hiomisessa, mutta se lienee pyyntöjen tarkoituskin ollut. Kaikenlainen tanssien harjoittelu on hyväksi, vaikka tanssilaji ei niin kauheasti kiinnostaisikaan.

Puhdetta ja tehtävää löytyy joka lähtöön, joten ymmärrätte varmasti miksi apu on tarpeen. Näin tällä kertaa ja lisää loppuvuoden ohjelmasta seuraavassa kirjeessä.

Terveisin Kirsi & hallitus