Moikka!

 

 

                                                JÄSENKIRJE

Olen lähettänyt sähköisesti myös muuta tanssiin liittyvää postia niille jäsenille, jotka ovat halunneet jäsenkirjeen sähköisesti. Koska varsinainen jäsenkirje ilmestyy 3-4 kertaa vuodessa ja erilaisia tapahtumia on myös jäsenkirjeiden välillä, niin tämä on nopea tapa lähettää tietoa tapahtumista. Minulle voi ilmoittaa sähköpostiosoitteen (jouni.takala@somero.salonseutu.fi), jos haluaa jäsenkirjeen tai muuta tanssiin liittyvää postia sähköpostina.

 

                                                            KEVÄTKOKOUS

            Monokkaan kevätkokous pidettiin Somerolla Säästöpankin kerhohuoneessa viides toukokuuta. 

Siellä käsiteltiin vain sääntömääräiset asiat, eikä niistä saatu aikaiseksi mitään ihmeempää keskustelua. Vuoden 2003 hallitus sai kuitenkin vastuuvapautuksen.

 

                                                SYYSKOKOUS

         Nyt on jälleen se aika vuodesta jolloin on aika katsella ensi vuoteen ja miettiä olenko jäsenenä tyytyväinen Monokkaan tämän vuoden toimintaan. Nyt sinulla on mahdollisuus vaikuttaa ensi vuoden toimintaan tulemalla yhdistyksen syyskokoukseen. Tule valitsemaan ensi vuoden hallitusta ja antamaan tulevalle hallitukselle evästeitä mihin suuntaan jäsenenä haluat Monokkaan menevän. Monokkaan sääntömääräinen syyskokous pidetään 1. lokakuuta, pöytäkirjat ovat nähtävillä kello 18.30, varsinainen kokous aloitetaan kello 19.00, paikkana on Someron Säästöpankin sisäpihalla oleva kerhohuone, mikä löytyy osoitteesta Joensuuntie 27.

Kokouskutsu on mukana kirjeessä, toivottavasti jäseniä on runsaslukuisesti paikalla, että saataisiin vilkas keskustelu aikaiseksi.

 

                                                            ESITYSTOIMIKUNTA

            Monokas oli mukana Somerolla savi palaa tapahtumassa. Monokkaalla oli kaksi esitystä illan aikana, tarkempia tietoja esityksestä saat Monokkaan nettisivuilta.

 

 

                                                            TANSSIKURSSIT

            Somerolla oli 28.8.2004 Sporttipäivä, siellä oli mahdollisuus esitellä yhdistyksen tai seuran toimintaa. Myös Monokas oli siinä mukana, tasatunnein oli info minkä jälkeen oli lajiesittely Foxista, lava-jivestä ja salsasta, jonka jälkeen päästiin lyhyelle kurssille. Osanotto ei suuremmin häikäissyt, mutta Monokas sai kuitenkin mainosta mukana olostaan.

 

            Kesän tanssikurssit ovat loppuneet ja niissä on käynyt mukavasti porukkaa, siitä huomaa että kursseilla on kysyntää ja on mukava järjestellä kursseja kun siellä on osallistujia. Johtuuko se kurssipaikasta vai mistä, että kesällä käy kursseilla enemmän porukkaa kuin talvisin Kirkonmäenkoululla. Sitä huolimatta ja toivomuksista aiomme pitää kursseja myös Kirkonmäenkoululla. Kurssit pidetään keskiviikkoisin kello 19.00–21.00. Kurssimaksuna on 4 € jäsen, kurssijäsenet 7€ ja alle16-vuotiaat 2€. Syksyksi on varmistettu kuusi kurssia ja lisää voi aina toivoa. Yritämme mahdollisuuksien mukaan toteuttaa toiveenne.

Mahdolliset muutokset kurssitietoihin löydät yhdistyksen nettisivuilta ja sinne päivitetään tietoa kokoajan muutenkin, mitä ei ehditä laittamaan jäsenkirjeeseen, joten käyhän katsomassa.

 

 

 

             Kirkonmäen koulun tanssikurssit                 

Vko        Keskiviikkoe='width:5.0cm;border:solid windowtext 1.0pt; mso-border-alt:solid windowtext .5pt;padding:0cm 3.5pt 0cm 3.5pt;height:18.0pt'>

Vko        Keskiviikko

19.00–21.00

Ohjaaja

40             29.9.2004

Lava-Jive 1

Juha

41             6.10.2004

Foxi 1

Kirsi

42           13.10.2004

syysloma

 

43           20.10.2004

Foxi 2

Kirsi

44           27.10.2004

Lava-jive 2

Juha

45             3.11.2004

Hidas Valssi

Kirsi

46           10.11.2004  

Pari Salsa        

Juha

 

           

Unto Monosen Muistokilpailut.

          Olette varmaan jo kuulleet kilpailujen osalta, että järjestelyvastuu siirtyy ensivuonna kokonaan Monokkaalle, jos niin yleiskokouksessa halutaan. Hannu Nyyssönen siis alkaa viettää tämänkin asian suhteen eläkepäiviä. Olemme saaneet hienoa opastusta ja neuvoa viime vuosina häneltä, joten eiköhän me kaikki yhdessä hoideta homma kotiin.

Hannun lopettamisen myötä tuli ajankohtaiseksi taas Cuppien yhdistäminen. Olimme Kirsi Viitasen kanssa Jyväskylässä ylimääräisessä SUSEL:in kokouksessa, ja siellä päätettiin, että Cupit eivät yhdisty. Unto Monosen Muistokilpailut on siis vuonna 2005 osa Suomen Lavatanssicuppia. Koko cupin kilpailut selviävät hieman myöhemmin, mutta mukana siis on ainakin Oulun Kunkkukisa, Suomalaisen Tangon SM kilpailu, Kiuruveden vihreät Niityt ja Unto Monosen Muistokilpailut. Ensi vuonnakin cup päättyy Unto Monosen Muistokilpailuihin.

Mutta palataanpa tähän vuoteen takaisin. Monena vuonna on harottu hiuksia ja mietitty miten saisi uusia pareja, etenkin seuramme omia, kokeilemaan kilpailemista. Tänä vuonna kaikki liikkeelle, jotta paikallisilla kuvaajilla olisi jotain kuvattavaa Monokkaan omista pareista. Perustimme siis ”Eskari-sarjan” pääsyvaatimus on: Ei koskaan, ei milloinkaan eikä missään kilpailuissa aikaisemmin. Palkitsemme kuitenkin tästä sarjasta kolme parasta.

Muistathan, että vaikka olisit estynyt tulemaan itse kilpailua seuraamaan, voit tulla silti kenkäostoksille. Jari Norkola on taas hyvien kenkien kanssa paikalla, muista mainita myös ystävillesi asiasta, koska kengät toimivat hyvin myös työjalkineina.

Kilpailussa tilanteet muuttuvat kokoajan ja jotta tiedot olisivat tuoreet, käy katsomassa nettisivuilla, onko uutta tietoa tullut. Ohessa tiedote kilpailuista ja perjantaina pidettävästä tanssikurssista.

 

 

TANSSIKURSSIT:

Tapahtuma alkaa myös tänä vuonna jo perjantai-iltana 12.11. Sari ja Jari Aaltosen tango kurssilla. Alkeet alkavat 18.00 ja jatkot 20.00. Kurssien hinta on 10€/henkilö kurssi ja jos ottaa osaa kumpaankin ryhmään on hinta silloin 15€ yhteensä. Kurssien tauolla on kahvitarjoilu. Kurssit pidetään Kiiruunkoululla, aivan Monitoimihallin vieressä, toisella puolella parkkialuetta. Ilmoittautuminen on paikan päällä.

LATTIAMAJOITUS:

Lattiamajoitus järjestetään Kiiruunkoululla, hinta on 5€/ yö, joka sisältää patjan. Majoitus paikkaan pääsee perjantaina klo 17.30 ja tila on suljettuna kilpailujen ajan. Lauantaina tila aukeaa taas klo 21.00 ja sunnuntaina on poistuttava klo 10.00 mennessä, koska koululle tulee muita käyttäjiä. Aamiainen eri maksua vastaan Jussin Baarissa. Ilmoittautumiset lattiamajoituksesta ja aamiaisista Ahti Kukkoselle. ahti.kukkonen@somero.fi

PERJANTAIN TANSSIPAIKKA:

Perjantai-illan tanssipaikka on Satumaa, jossa tanssitaan karaokemusiikin tahdissa.

 

LAUANTAIN KILPAILUT:

Unto Monosen Muistokilpailut on lauantaina 13.11.2004 Monitoimihallilla.

Ilmoittautuminen on ennakkoon minulle: jouni.takala@somero.salonseutu.fi torstaihin 11.11.2004 mennessä tai paikan päällä klo 10.00–11.30 Monitoimitalolla.

Karsinnat alkavat klo 12.00.

Finaalit klo 16.00.

Iltatanssit ohjelmassa tänäkin vuonna ja orkesteri on Vonkamiehet. Iltatanssit klo 20.00- 01.00.

Pääsymaksu on koko päivän 12€ aikuiset ja alle 12v 6€. Lipunmyynti alkaa 10.00. Tanssikansa kilpailusarjojen ulkopuolelta on lämpimästi tervetullut myös iltatansseihin ja koko päivän on mahdollisuus tanssia kilpailun lomassa, vaikka itse kilpailuun ei osallistuisikaan.

Ruokailusta vastaa Soinin Jussi ja Monitoimihallin kahvio on auki koko päivän. Kilpailun aikana on myös tanssikenkien myyntiä.

Ryhmäpukuhuone varaukset Kirsi Viitanen 050–5975888 tai kirsi.viitanen@somero.salonseutu.fi

KILPAILUSARJAT JA -LAJIT:

Suomalainen tango:

-          Yleinen. Kuuluu Suomen Lavatanssi cuppiin.

-          40-sarja, jossa kummankin osapuolen on oltava 40 vuotta. Kuuluu Suomen Lavatanssi cuppiin.

-          100 sarja, jossa parin yhteisiän täytyy olla vähintään 100 vuotta. Kuuluu Suomen Lavatanssi cuppiin.

-          SuperSeniorit, jossa parin yhteisiän on oltava 120 vuotta ja miehen yli 60 vuotta. Kuuluu Suomen Lavatanssi cuppiin.

-          Uudet Kisaajat, mies ei ole ennen vuotta 2004 osallistunut Suomen Lavatanssicupin kisoihin.

-          Sama pariyhdistelmä voi osallistua vain yhteen Cup-sarjaan. Eri parin kanssa voi osallistua eri sarjaan. Poikkeuksena uudet Kisaajat, jotka saavat osallistua Yleiseen sarjaan.

 

-          Uutena tänä vuonna Suomalaisessa Tangossa on ESKARI sarja, joka ei kuulu Suomen Lavatanssicuppiin. Sarja ei vaikuta ensivuoden osalta mihinkään ja on tarkoitettu pareille joita kilpaileminen kiinnostaa, mutta vielä ei ole uskallusta ollut tarpeeksi. Paineita sijoittumisesta ei tässä sarjassa ole, vaan pääsee testaamaan kilpailemista tuomareiden arvostellessa. Sarjan ehdot ja säännöt yksinkertaiset, " Ei koskaan, ei missään, eikä milloinkaan" sarja.

Tango Tangossa:

-          Kolmesta eri tangon rytmilajista, suomalainen tango, argentiinalainen tango ja kilpatango. Jokainen tango on tanssittava sille ominaisella tyylillä ja tavalla.

-          Vain yleinen sarja.

Argentiinalainen Tango:

-     Vain yleinen sarja.

 

Lisätietoja: Kirsi Viitanen Monokas ry puh. 050-5975888 sähköposti kirsi.viitanen@somero.salonseutu.fi.

                    www.somero.fi/monokas

     

Hyvää alkanutta syksyä Jouni&hallitus