Moikka kaikille


                                            

Heippa

 

 

    Vuosi on jälleen vierähtänyt ja on aika laittaa viime vuosi mappi Ö:n ja suunnitella vuoden 2004 kuvioita. Kertaan tässä vielä syksyn viimeisiä tapahtumia, kerron alkuvuoden suunnitelmista ja seuraavaksi on puheenjohtajan tervehdys.

 

 

                                                    Hei kaikki Monokaslaiset!!!

 

     Vuosi on vaihtunut ja haluan toivottaa kaikille jäsenillemme rauhallista, kiireetöntä, mielenkiintoista, antoisaa ja tanssillista vuotta 2004.

                Mennään vielä hieman viime vuoteen. Suuri kiitos teille kaikille vuodesta 2003. Erittäin iso halaus kaikille teille, jotka lähetitte tai annoitte palautetta minulle henkilökohtaisesti. Asiahan on näin, että joskus ei näe metsää puilta ja jotta taas metsä alkaisi näkyä, tarvitaan teitä. Monta vuotta näitä asioita hoitaneena, rutiini alkaa muodostumaan taantumukseksi ja mitään ei saa aikaiseksi. Teidän palautteiden pohjalta on suunniteltu alkava kevät.

                Aloitan vuoden 2004 taas puheenjohtajana ja hyvän tiimin kanssa, kiitos luottamuksesta. Toimintamme on kuitenkin laajentunut valtavasti ja lisää toiminnasta kiinnostuneita tarvitaan. Tekemistä on laidasta laitaan pienempää tai suurempaa, katsotaan ja mietitään yhdessä sinulle sopivaa tekemistä. Ota rohkeasti yhteyttä joko minuun tai Jouni Takalaan, jos haluat kantaa kortesi kekoon, pieni vihjauskin riittää.

Unto Monosen Muistokilpailut ovat tärkein tehtäväkenttä Monokkaan toiminnassa, joten jos tunnet olevasi valmis kilpailujen kuuluttajaksi, ota minuun yhteyttä. Tehtävä ei ole vaikea, olenhan jopa itse suoriutunut siitä, mutta siihen hommaan ei tunnu löytyvän vapaaehtoista. Ohjausta ja apua saat koko kilpailun ajan. Kukkarosi ei hommasta kartu, mutta paljon tulee kiinnostavaa kokemusta. Viimeinen lause pätee myös kurssiohjauksiin. Kaipaamme ohjaajia lisää joukkoomme ja oppiin voi tulla jo nyt toimiville ohjaajille.

                Vähennän itse tehtäväkenttääni, mutta Ollilassa aloitan taas lasten sekä nuorten kurssit ja Forssassa on alkuvuodesta kolme kertaa kursseja kaikenikäisille. Kesä on auki vielä ainakin omalta osaltani. Näemme kuitenkin jatkossakin ja toivottavasti teistä edes osa löytää tiensä yleiskokouksiin. Toimintamme menee todella hallitus keskeiseksi, jos emme saa teiltä vinkkejä yleiskokouksissa. Muistakaa kaikki: SEURAMME TOIMINTA PERUSTUU VAPAAEHTOISUUTEEN, JOTEN VASTEN TAHTOASI EMME SINUA TÖIHIN LAITA, VAIKKA KOKOUKSEEN TULETKIN.

 

Hymyillään kun tavataan ja tautisesti potkikaa,

Jos Kirsi nukkuu aina vaan.

 

T. Kirsi

 

 

 

    Siinä oli puheenjohtajan tervehdys, jatkan tästä jäsenkirjeen kirjoittamista.

Seuraavaksi on aiheena Pavin talkooporukalle järjestetty saunailta lokakuun ensimmäisenä lauantaina. Tarjolla oli saunomista ja pientä naposteltavaa, puhdistuksen ja tankkauksen jälkeen lähdettiin yhdessä Ruusulinnaan tansseihin, musiikista siellä vastasi Charlies. Huomattiin jälleen kerran, että pikku-bussi ei ole sopiva paikka esittää tilaa vaativaa karaoke koreografiaa, tämä oli sivusta seuranneiden huomautus.

 

 

 

  Sääntömääräinen syyskokous pidettiin marraskuun viides päivä Kirsin luona. Lähetän tässä kirjeen yhteydessä erikoiskiitokset hallituksen kolmelle ulkopuoliselle jäsenelle, Teidän ansiosta kokous saatiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Kokouksessa esiteltiin toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2004, valittiin vuoden 2004 puheenjohtaja ja hallitus, jäsenmaksuksi sovittiin 20€.. Kirjeen mukana on yhteystiedot hallituksen jäseniin ja toimikuntien vastaaviin, joihin voitte ottaa yhteyttä tarvittaessa tai vinkkejä lähettäessä.

 

 

 

    Unto Monosen Muistokilpailut pidettiin lauantaina 8. Marraskuuta ja kisoihin liittyvä tanssikurssi pidettiin perjantaina. Runsaasta osanottajamäärästä päätellen kurssi oli tarpeellinen, osanottajia oli ympäri Suomea ja Etelä-Ruotsia. Vetäjinä toimi Jari ja Sari Aaltonen Oulusta. Alussa käytiin läpi perusaskeleita ja sen jälkeen erilaisia vienti ja askelkuvioita. Itse olin siinä vaiheessa työn touhussa joten en pystynyt olemaan kursseilla ainoastaan silloin tällöin ehdin vilkaisemaan kuinka kurssi eteni. Todennäköisesti tulee jatkoa myös vuoden 2004 kisojen yhteydessä.

   Kilpailut alkoivat normaalisti hiukan myöhässä, mutta loppua kohden aikataulu piti. Tänä vuonna oli kilpailu lajeina Suomalainen Tango, Tango-Tango, Argentiinalainen Tango ja Suomen Lavatanssicupin Uusien Kykyjen finaali. Mitä ehtisin kilpailuja seurata, niin loppua kohden tuomarien tehtävät vaikeutuivat, onneksi itse ei tarvitse olla tuomarina, koska parien taitotason erottaminen toisistaan on vaikeaa. 

   Itse kilpailut meni minulta hiukan ”ohi” tarkoitan tällä sitä, että olin tulospalvelussa, siinä oli pientä tekemistä kaiken aikaa, joten kilpailuja ei ehtinyt paljon seuraamaan vaikka istuin ihan kilpailualueen vieressä. Itselläni oli ensimmäinen kerta kun olin tulospalvelussa, onneksi oli pätevä kaveri vieressä,  joka oli ollut aikaisemmin tulospalvelussa tällä samalla ohjelmalla. Mielestäni me onnistuimme tulospalvelussa hyvin, ohjelman kaatumisesta huolimatta. Ongelmat mitkä tuli kilpailun lopussa ei johtunut tulospalvelun käyttäjistä, eikä vaikuttanut kilpailujen lopputuloksiin mitenkään. Laskiessamme Cupin yhteispisteitä saimme virheellistä tietoa kuinka monta kilpailua piti laskea yhteispisteisiin. Hannu Nyyssösen huomattua asian, yhteispisteet laskettiinalla. Mielestäni me onnistuimme tulospalvelussa hyvin, ohjelman kaatumisesta huolimatta. Ongelmat mitkä tuli kilpailun lopussa ei johtunut tulospalvelun käyttäjistä, eikä vaikuttanut kilpailujen lopputuloksiin mitenkään. Laskiessamme Cupin yhteispisteitä saimme virheellistä tietoa kuinka monta kilpailua piti laskea yhteispisteisiin. Hannu Nyyssösen huomattua asian, yhteispisteet laskettiin uudestaan ja palkinnot menivät oikeille pareille. Yleisen sarjan tavarapalkinto jätettiin antamatta, koska Hannu halusi kotona rauhassa tarkistaa tulokset ja luovuttaa  jälkeenpäin tavarapalkinnon varmoille voittajille. Se olikin järkevää, koska päivä oli todella pitkä eikä sitä televisiota sekä videoita kuitenkaan olisi katsottu samana iltana. 


Seuraaviin kilpailuihin on suunnitteilla tulospalvelun ohjelman vaihtaminen entistä parempaan ja nyt ohjelma tehdään Monokkaalle. Olemme useana vuonna olleet toisten ohjelmien varassa ja ohjelmaan tutustuminen etukäteen ei oikein ole onnistunut. Tänä vuonna halutaan laittaa tämäkin asia järjestykseen, suurista kustannuksista huolimatta. Samalla mahdollisimman monella seuramme jäsenistä on mahdollisuus opetella sen käyttöä, jotta se ei olisi yhden ihmisen varassa. Takuuta ongelmien ja virheiden pois jäännistä ei silti ole, onhan kyse ihmisistä, jotka käyttävät koneita ja aina jotain voi sattua. Aina on olemassa inhimilliset virheet. Seuraavat Unto Monosen Muistokilpailut pidetään Isänpäivän aattona eli marraskuun 13. päivä. Osa jäsenistämme on seurannut mielenkiinnolla J Toikan netin keskustelupalstaa mitä siellä on kirjoitettu Unto Monosen Muistokilpailusta. Kirjoitin tässä oman versioni kilpailun kulusta ja jos teillä on kysyttävää tai kommentoitavaa kisoista, niin voitte ottaa yhteyttä Kirsi Viitaseen. 

 

Monokkaan pikkujoulut pidettiin marraskuun 29. Päivä. Ensimmäiset maininnat pikkujouluista oli vuoden ensimmäisessä jäsenkirjeessä, siitä huolimatta siihen ei osallistunut kuin kourallinen jäseniä ja muutama seuran ulkopuolinen. Nämä olivat toistaiseksi viimeiset tämän tapaiset pikkujoulut, johtuen osallistujapulasta.  Pikkujoulujen ohjelmaan kuului syöminen, kaffee ja kakku, arpajaiset, kilpailuja, tanssia ja hauskaaaa yhdessäoloa. Vähäisestä osallistuja määrästä huolimatta siellä oli mukava meininki.

 

 

 

 


 


 

 Haluatteko jäsenkirjeet sähköpostina?  Oletteko koskaan ajatelleet miten te itse pystyisitte vaikuttamaan luonnonsuojeluun ja järjestyksen pitoon. Yhdellä viestillä te vaikutatte niihin. Ilmoittamalla minulle (jouni.takala@somero.salonseutu.fi) sähköpostiosoitteenne niin lähetämme jäsenkirjeen teille sähköpostilla. Pystytte tallentamaan jäsenkirjeet yhden kansion taakse tietokoneelle. Sieltä ne on helppo löytää tarkistaaksenne tietoja kirjeistä, tai jos haluatte muuten vain lukea ne uudestaan ja samalla säästyisi paperia. Ne jotka ovat aikaisemmin ilmoittaneet, että haluavat jäsenkirjeen sähköpostilla ei tarvitse ilmoittaa uudestaan. 

 

Nyt on se aika vuodesta jolloin pitää muistuttaa myös jäsenmaksun suorittamisesta. Tänä vuonna jäsenmaksu on 20 € aikuisilta ja alle 16 vuotiaat ovat ilmaisia. Tässä on ohjeet jäsenmaksun suorittamisesta ja myös ohjeet miten liittyä Monokkaaseen. Emme lähetä erillistä pankkisiirtolomaketta, koska niin moni hoitaa laskunsa jo tietokoneella ja muut voivat tehdä lapun pankissa.

Uudet jäsenet: Ilmoita Hannele Mäenpäälle: nimesi, osoitteesi, puhelinnumerosi ja toimita Hannelelle passikuvasi jäsenkorttia varten sekä suorita jäsenmaksu seuran tilille. Postita tiedot osoitteeseen Hannele Mäenpää Hirveläntie 13 B as 2  31400 Somero, tai lähetä sähköpostitse hannele.maenpaa@somero.salonseutu.fi

Vanhat jäsenet:

Maksaessasi jäsenmaksun seuran tilille Someron Säästöpankki 432710-221495 merkitse tiedoksi jäsenen nimi ( tai nimet), maksupäivä, jäsenmaksun suuruus (20 euroa henkilö) ja jäsenyysvuoden vuosiluku. Kannatusjäsenien maksu on myös 20 euroa/vuosi, lähetämme myös heille jäsenkirjeet. Osoitteenmuutokset ja muut tietojen muutokset jäsenrekisteriin ilmoitetaan Hannele Mäenpäälle (yhteystiedot ylempänä). Näin toimien lähetämme sinulle jäsenkortin, jolla saat jäsenedut, sekä jäsenkirjeet kotiin.

 

LAVATANSSIKURSSI Kaikenikäisille
 Kehräämön nuorisotila, Wahreninkatu 11 R, Forssa
ti 13.1.04 klo 18 - 20 foksi
ti 20.1.04 klo 18 - 20 lava-jive
ti 27.1.04 klo 18 - 20 lava-jive ja foksi
Osallistumismaksu
Opiskelijat ja Monokkaan jäsenet jäsenkorttia esittämällä 5 €/kerta tai 12 €/3 kertaa
Muut 7 €/kerta tai 17 €/3 kertaa
Myös lapsille on järjestetty toimintaa.
Opetuksesta vastaa Lavatanssiseura Monokas ry/
Kirsi Viitanen
Järjestäjä FAI, markkinoinnin opiskelijat yhteistyössä Forssan kaupungin nuorisotoimen kanssa.


Ollilan kurssit

Kurssit alkavat tiistaina 10.02.2004 ja lisätietoa asiasta saat seuran sivuilta, kun yksityiskohdat selviävät.

 

 

Tanssikurssit alkavat Kirkonmäenkoululla tammikuun 14. päivä kello 19.00. Yritimme saada Fabricion vetämään useampia kinkunsulatus kursseja, mutta valitettavasti Fabricion aikataulu ei sopinut kuin yhteen kurssiin, joka on tammikuun 14. päivä.

Muut kurssit ovat perinteisiä lavatanssikursseja. Tanssikurssimaksut ovat lapset ja opiskelijat 2€, jäsenet 4€, kurssijäsenet 7€.

Tänä vuonna toteutamme teidän toiveita ja aktiivinen opetus kursseilla loppuu klo 21.00 minkä jälkeen alkaa vapaa harjoittelu. Illan opettajat ovat paikalla aina klo 21.30 saakka ja auttaa kuvioiden ym hiomisessa.

 

 

   

Kurssit Kirkonmäen koululla kello 19.00-21.00    opettajat

3

14.1.2004

Salsa                  Fabritcio

4

21.1.2004

Valssi, foxi 1      Juha

5

28.1.2004

Lava-Jive 1         Jami ja Minna

6

4.2.2004

Valssi, foxi 2       Juha

7

11.2.2004

Jenkka                 Kirsi

8

18.2.2004

Loma

9

25.2.2004

Lava-Jive 2        Jami ja Minna

10

3.3.2004

Tango                 Jami ja Minna

11

10.3.2004

Lava-Jive 3        Jami ja Minna

12

17.3.2004

Valssi, foxi 3      Juha

13

24.3.2004

Polkka                 Kirsi

14

31.3.2004

 Tango                 Jami ja Minna

 

    Muistakaa käydä katsomassa myös seuramme nettisivuja mistä saa viimeisimmät uutiset  seuramme tapahtumista. Seuramme virallinen osoite on koulut.somero.fi/monokas mutta myös vanhalla osoitteella pääsee eli www.somero.fi/monokas.

 

terv. Jouni+hallitus