LAVATANSSISEURA MONOKAS RY SOMERO

 

Tanssiseura perustettiin maaliskuussa -99 Hannu Nyyssösen, Veli Kainun ja Ari Piispasen toimesta, tarkoituksena löytää tanssiseura Somerolta, joka olisi mukana Unto Monosen tangokisojen järjestelyissä. Perustamiskokouksessa oli paikalla 9 henkilöä, jotka kaikki merkittiin perustamisjäseniksi ja joista muodostui Monokas Ry.n hallitus.

Toimintaa alettiin muokata resurssien ja toiveiden mukaisesti, jolloin muodostuivat seuran keskiviikkoillat. Kokoontumiset olivat joka keskiviikko 18.30-21 Jukolassa. Alkuun toiminta pyöri vain seuran jäsenien toimesta, mutta kesällä toiminnan siirryttyä Esakalliolle, käytettiin ulkopuolisia tanssinopettajia. Esakalliolla kokoonnuttiin kahden viikon välein, jolloin harjoituksissa oli kaksi eri tanssia illassa. Harjoitusten jälkeen oli mahdollisuus toteuttaa saamiaan oppeja orkesterin tahdissa. Seuran jäsenmäärä kasvoi voimakkaasti kesän aikana, jolloin päätettiin myös syksyllä käyttää ulkopuolisia opettajia.

Syyskuussa palasimme taas Jukolan tiloihin, jolloin joka keskiviikkoiset harjoitukset jatkuivat, nyt ammattiopettajien voimin. Iltaan kuului alkeisryhmä ja jatkoryhmä, joissa ero ei huomattavan suuri ollut, vaan ryhmät koostuivat lähinnä seuran jäsenistä. Mietintämyssy lähti käyntiin ja kevääksi muutettiin tiistaiksi harjoitusillat, sekä perustettiin tiistaitoimikunta suunnittelemaan illan toimintaa.

Alkeisryhmässä kävijöitä oli niin seuran jäseniä kuin ulkopuolisiakin. Muutokset olivat hyviä, koska kävijämäärä pysyi vakiona ja ihmiset viihtyivät.

Marraskuussa järjestimme yhdessä Tangon Tuki Ry.n kanssa Unto Monosen tangomuistokisat, kisat menivät läpi ilman suurempia kommelluksia ja oppi jonka saimme, oli suuri. Muutamia muutoksia on tarpeen tehdä, jonka jälkeen olemme innolla mukana myös tulevina vuosina ja toivottavasti myös kilpailijat.

Jäsenmäärä vuoden -99 lopussa oli 95 henkilöä, joista osa nuorisoa, mikä oli erittäin ilahduttavaa.

Toiminta on laajentunut myös huvitoimikunnan puolelle, jonka järjestäminä on tehty matkoja kilpailuihin, tansseihin ja pidetty saunailtoja. Mietintämyssyt toimivat kaiken aikaa asian tiimoilta.

Toiminta jatkuu toistaiseksi pääpiirteiltään näin. Suunnitteilla erikseen nuorille ja lapsille tarkoitettua toimintaa, jotka vaativat hieman erilaista opetusta, näin meille kasvaa luonnollisesti lavatanssin taitajia ja säilyttäjiä. Yksi tavoitteistamme on saada Somerolla sijaitsevat tanssilavat maksimaaliseen käyttöön, jonka takia yhteistyö Esakallion kanssa on ollut hedelmällistä.

Toivotamme kaikki tervetulleeksi Unto Monosen muistokisoihin, joko kilpailijana tai katsojana.

Tanssahdellaan tavatessamme.

Kirsi Viitanen

 

 

Kuva1: Monokas Ry.n kurssit Esakalliolla.

Tangoharjoitukset 30.6.2000 ennen perjantaitanssien alkua.

Kuva2: Monosen muistokisat 13.11.1999.Voittajaparin tyylinäyte.